Säkraste platsen i bilen

Många föräldrar undrar nog var den säkraste platsen för barn i bil är. Däromkring råder emellertid en rad olika meningar vilka som regel brukar när de uttrycks inledas med ett ”det beror förstås på…”. Men rent generellt brukar man säga att den säkraste platsen i varje bil är mittenpositionen då under förutsättningen att den har trepunktsbälte vilket dessvärre inte alltid är fallet. Dock så är det så att majoriteten av krockar sker med bilens front först och att bland resterande scenarier så är sidokollisioner farligast, så ur den aspekten är det klart bäst att sitta långt bak som möjligt och helst då i mitten. Monterar man bilbarnstol i mitten av baksätet måste man dock tänka på att de främre sätena är i ungefär samma position eftersom en bakvänd barnstols rygg ska vila mot båda. Det går också bra att placera stolen i bilen främre passagerarsäte men då måste man se till att krockkudden vid denna plats är urkopplad. Folk satsar mycket på säkerhet nu förtiden men tycker många glömmer bort brandsläckare.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>